Nagyvilág

Késelt egy női légi kalóz

Egy női utas megkéselte mindkét pilótát egy új-zélandi belföldi légi járaton, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a kis repülőgépet, de végül a légi jármű elérte eredeti úti célját, és sértetlenül szállt le.

A 33 éves, szomáliai származású nő megpróbálta átvenni a hatalmat a gép fölött a Blenheim és Christchurch közötti járaton. Azzal fenyegetett, hogy több pokolgépet is elrejtett a fedélzeten, és felrobbantja a repülőgépet, ha nem engedelmeskednek neki. Követelte, hogy változtasson irányt a légi jármű, és vigye őt Ausztráliába.

Egyik pilóta sérülése sem súlyos, és kevéssel a támadás kezdete után sikerült megfékezni a késelőt. A Jetstream J32 típusú, 19 férőhelyes gép hét utasának egyike sem sérült meg. A földet érés után tűzszerészek alaposan átvizsgálták a gépet, de nem találtak rajta robbanószerkezetet. A támadó nőt őrizetbe vette a rendőrség.

Az Air New Zeeland légitársaság belföldi járatokon közlekedő kis gépein nincs külön elzárt pilótafülke, csak egy függöny választja el egymástól a pilótákat és az utasokat. Ezeken a járatokon általában nem is vizsgálják át az utasok kézipoggyászát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik