Nagyvilág

Kostunica nem gratulált Tadicnak

A politikai etikettet durván megsértő tartózkodás újabb tápot ad azoknak a belgrádi találgatásoknak, hogy meddig maradhat fenn a jelenlegi, eddig is döcögősen működött kormánykoalíció.


Vojislav Kostunica szerb miniszterelnök hétfő estig nem gratulált koalíciós partnerének, Boris Tadic államfőnek újraválasztásához. Nikolic az elsők között gratulált legyőzőjének, a szavazatok mintegy 80 százalékának az összeszámolása után elismerte vereségét. Kostunicának és Velimir Ilicnek huszonnégy óra is kevés volt ahhoz, hogy gratuláljanak a kormánykoalíció fő erejét, a Demokrata Pártot vezető Boris Tadicnak.

A szerb pártvezetők közül rajtuk kívül csak Cedomir Jovanovic, a liberálisok vezére nem köszöntötte az államfőt. A politikus, aki Tadichoz hasonlóan a néhai demokrata párti elnök, a 2003-ban meggyilkolt Zoran Djindjic szűk környezetéhez tartozott, azért nem támogatta a második választási forduló során a régi-új elnököt, mert megítélése szerint túl sok kompromisszumot kötött, túl sokat engedett Vojislav Kostunicának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik