Nagyvilág

Leszavazták Tőkés Lászlót az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament plenáris ülése ma szűk többséggel, de leszavazta azt, hogy Tőkés László független EP képviselő tagja lehessen az EP dél-kelet európai országokkal való kapcsolattartásért felelős interparlamentáris delegációjának.

A szavazáson a jelenlévő magyar szocialista képviselők, Tabajdi Csaba és Harangozó Gábor támogatták Tőkés László tagságát, akárcsak a jelenlévő három fideszes EP képviselő (A parlamenti ülésnek ebben a szakaszában rendszerint csak kevés EP képviselő tartózkodik a teremben).

Tabajdi Csaba közvetlenül a szavazás után megbeszélést folytatott Martin Schulz szocialista frakcióvezetővel, latba vetve befolyását Tőkés László érdekében. Schulz ezek után ígéretet tett arra, hogy az ESZP Frakció a másnap megismétlendő szavazáson az európai szocialisták támogatni fogják Tőkés interparlamentáris delegációs tagságát.

Tabajdi az esettel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a szavazást jobban elő kellett volna készíteni. Ha Tőkés László korábban jelzi, hogy a szavazásra sor kerül, és szüksége van a támogatásra, úgy nem fordulhatott volna elő ez a helyzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik