Nagyvilág

Hó bénítja a Közel-Keletet

Jeruzsálemben szerdán leesett az idei télen az első hó, a várost több centiméteres fehér hótakaró lepte be. Sok hó esett Jordániában is, ami miatt kedd este óta megbénult a közel-keleti ország élete.

A csapadék miatt a zsidók, a keresztények és a muzulmánok szentvárosa havas tájjá változott. Leállt a buszközlekedés, egész nap zárva tartanak az iskolák. Nem nyitja meg kapuit a Héber Egyetem, az ország legnagyobb felsőoktatási intézménye sem. A város egyik főútvonalán, a Jaffa utcában lelassult a közúti forgalom.

A jordán fővárosba vezető utak többsége járhatatlan, és szerdán akadozott a légi közlekedés. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint folytatódik a havazás, csütörtökig további 5-20 centiméternyi eshet. A oktatási intézmények vasárnapig bezártak – az iszlám országban egyébként péntek és szombat a heti pihenőnap.

A Royal Jordanian légitársaság bejelentette: minden járatot 30 perccel később indít az Ammántól 35 kilométerrel délre lévő repülőtérről, hogy az utasok elérjék a gépüket. Az eső és a hó mindig valódi áldásnak számított a sivatagi országban, amelynek vízkészlete az egyik legszegényebb a világon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik