Nagyvilág

Hócsapdába került Sanghaj

Heves hóesés bénította meg a 17 milliós Sanghaj életét kedden: lezárták az autópályákat, több ezer távolsági busz el sem indult, a pályaudvarokon 58 vonat és 30 ezer utas vesztegel, akadozik az élelmiszer-ellátás.

A hatóságok lezárták a főbb autópályákat, több ezer távolsági busz sem indult el útjára, a sanghaji repülőtereken 300 járatot töröltek. A hótorlaszok és a fagy miatt akadozik a kínai nagyváros élelmiszer-ellátása is. Megugrott az élelmiszerek, különösen a zöldségek ára. A lakosság felvásárlásba kezdett, egyes áruházakban teljesen kiürültek a polcok.

Kína középső és keleti részében a hideg, a hóviharok, valamint a havas eső miatt több ezer élelmiszerekkel, üzemanyaggal teli kamion, vasúti szerelvény vesztegel. Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kormányfő Hunan tartományba indult, hogy felügyelje a rendkívüli időjárás miatt elrendelt munkálatokat, de nem jutott el céljáig. Csangsa (Changsha), a tartomány székhelyének légikikötője ugyanis szintén bezárt. A miniszterelnököt szállító repülőgép végül a szomszédos tartományban, Hupejben (Hubei) landolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik