Nagyvilág

Rendreutasították az iráni elnököt

Khamenei Ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője utasította az iráni elnököt, hogy az országban uralkodó rendkívüli hidegre való tekintettel írja alá azt az előzőleg a parlament által elfogadott törvényjavaslatot, mely lehetővé tenné a távoli falvak gázellátását a -24 fokos ítéletidőben.

A parlament által ratifikált törvény erőforrásokat szabadítana fel annak érdekében, hogy az ország legtávolabbi pontján található falvakban is legyen gázfűtés. A parlament döntésének ellenére az elnök azonban nem volt hajlandó beiktatni a törvényt, és arra kérte a parlament elnökét, hogy forduljon Khamenei Ajatollahhoz az ügyben.

Khamenei ekkor felszólította Mahmúd Ahmadinedzsád elnököt, hogy írja alá a törvényt, nyilvánosan megalázva ezzel az államfőt – írja a BBC.

Irán egyes területein a hőmérséklet -24 fokra esett vissza, és emberemlékezet óta először fordult elő, hogy az ország északi, ritkán lakott sivatagos területein leesett a hó.

Az elnökkel szembeni kritikus hangok egyre erősebbek, mióta az ország nukleáris programjának kapcsán egy Izraellel vagy az Egyesült Államokkal való katonai konfliktus lehetősége is felmerült. Az indulatokat tovább fokozza, hogy Irán két hónapon belül parlamenti választások elé néz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik