Nagyvilág

McCain riválisa visszalépett az elnökjelöltségtől

A republikánus párti Fred Thompson volt tennessee-i szenátor kedden bejelentette: eddigi gyenge szereplése miatt feladja az elnökjelöltség megszerzéséért folytatott harcot.

A kampányában a konzervatív értékek képviseletére hangsúlyt helyező, színészből politikussá lett Thompson közölte: a szombati dél-karolinai előválasztáson a vártnál sokkal gyengébben teljesített. Győzelemmel számolt, ehelyett csak a harmadik helyett szerezte meg a szavazatok 16 százalékával John McCain és Mike Huckabee mögött.

Kérdés azonban, hogy Thompson visszalépése vajon kinek a malmára hajtja a vizet. A legvalószínűbben az tűnik, hogy szavazói John McCain oldalára állnak. Nemcsak politikai nézeteik hasonlóak, de Thompson a 2000-es választáson még McCaint támogatta.

A Law&Order című tévésorozat népszerű jogászát alakító Thompson tavaly tavasszal jelentette be indulását, akkor támogatottsága még 20-30 százalék között ingadozott.

Kampánystábja azonban nagyon szervezetlen volt, több kulcsembere pedig elhagyta. Időközben édesanyja is komolyan megbetegedett, így a politikus az idei év elején már nagyon rosszul szerepelt az előválasztásokon: Iowában harmadik lett, New Hampshire-ben pedig mindössze egyetlen megalázó százaléknyi támogatást tudott összeszedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik