Nagyvilág

Brit újoncok adatait lopták el

Elloptak a brit hadseregtől egy hordozható számítógépet, amelyen közel hatszázezer újonc, vagy a toborzás iránt érdeklődő személy adatait tárolták - közölte a brit védelmi minisztérium.

Az adatok egy laptopon voltak, amelyet Birmingham környékén loptak el ismeretlenek január 9-én az éjszaka folyamán egy parkoló autóból. Ez a harmadik az immár láncszerűen jelentkező kormányzati adateltűnési, vagy lopási botrányok sorozatában. Tavaly 25 millió családi támogatásra jogosult adatait tartalmazó CD tűnt el, később 3 millió autóvezetői jogosítványért folyamodó személyes adatai kerültek illetéktelenek kezeibe – emlékeztet a The Daily Telegraph.

A seregbe jelentkezők adatai tartalmazták például az útlevél adatait, a biztosítási számokat, családi adatokat és orvosi bizonyítványokat, több ezren bankszámla adataikat is megadták.

A lap megjegyzi, hogy az érintettek súlyos biztonsági kockázatnak vannak kitéve, mivel újoncként terroristák potenciális célpontjai lehetnek. Des Brown védelmi miniszter várhatóan jövő héten jelenik meg számadásra a parlament előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik