Nagyvilág

Bugár Béla kiszáll

Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke, jelenlegi parlamenti képviselője bejelentette, hogy lezárja politikai pályafutását és vállalkozóként egy felújítás és átépítés alatt álló csallóközi műemlék, a Pongráczok egykori, nagyszarvai kastélyában létesülő idősek otthonának üzemeltetésébe fog.

Bugár Béla egy szlovák hetilapnak azt mondta: eredetileg az volt az elképzelése, hogy hospice szolgálatot hoz létre, de miután arról értesült, hogy Somorja közelében egy ilyen nagy kapacitású intézmény már épül, elállt a szándékától.

A ma szlovák politikai körökben is nagy népszerűséget élvező Bugár Béla a három szlovákiai magyar párt egyesülése nyomán 1998-ban létrejött, majd nyolc évig kormányzati pozíciót élvező MKP-nek volt kezdetektől az elnöke és évekig a parlament alelnöke.

Tavaly tavasszal, pártja tisztújító közgyűlésén 14 szavazatnyi különbséggel vereséget szenvedett kihívójától, Csáky Páltól, akinek elnöksége óta az MKP támogatottsága igencsak megcsappant. Bugár a tisztújításkor kijelentette: kivonul a politikából, s csak végső esetben, akkor vállalna újra tisztséget, ha süllyedő hajót kellene mentenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik