Nagyvilág

A jég fogságába került Románia

A havazás, a jég és a zúzmara következtében mintegy háromszáz település maradt áram nélkül hétfőn Romániában. A főbb országutakon pedig több mint száz baleset történt, egy személy súlyosan megsebesült.

A másfél héttel ezelőtt leesett nagy mennyiségű hó továbbra sem olvadt el az ország déli és délkeleti részében, a fagyos időjárás tovább növeli a bajokat. Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Vaslui és Ilfov megyében hétfőn délelőtt mintegy háromszáz településen szünetelt az áramszolgáltatás. A híradások szerint az áldatlan állapotot elsősorban a zúzmara és az erős szél okozta. Emiatt rendkívül lassan haladnak a helyreállítási munkálatok.

Az utak nagy részét jég fedi, a csúszások miatt több mint száz autó szenvedett balesetet az A1 és az A2 jelzésű országúton. Megbénította a közlekedést az a baleset, amely a Bukarest és Pitesti közötti autósztrádán történt, s amelynek következtében egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Délelőtt a fővárosba vezető irányban lezárták a forgalmat.

A fekete-tengeri Konstanca kikötőjébe harminc hajó képtelen bejutni, mivel a sűrű köd lehetetlenné teszi a kikötést. A többi tengeri kikötőt is lezárták, a Dunát és a Fekete-tengert összekötő csatornán pedig jelentős mértékben korlátozzák a vízi forgalmat. A téli tragédiák sorába illeszkedik, hogy Konstanca közelében egy tó jege beszakadt korcsolyázó fiatalok alatt, ketten a vízbe fulladtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik