Nagyvilág

Ausztriában is halálos balesetek

Több halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Ausztriában a síkos, részben jégpáncéllal borított utakon szombatra virradó éjszaka.

Kelet-Tirolban egy 21 éves fiatalember vesztette életét, mert hajnalban Lienz és Sillian között a B100-as országúton személygépkocsija a jeges úttesten megcsúszott, átsodródott a másik sávba, és összeütközött egy ellentétes irányból érkező autóval. A sofőr a helyszínen meghalt, utasa, egy 15 éves lány súlyosan megsérült.


A tükörjég Karintiában is sok gondot okozott. Klagenfurt közelében, az A2-es déli autópályán egy – az ORF rádió értesülése szerint romániai – kisbusz szenvedett súlyos balesetet, miután a síkon úttesten megpördült: egy ember meghalt, többen megsebesültek. A sztrádát le kellett zárni.


A környéken több kisebb baleset is történt, hasonló okokból. Az osztrák autóklub felhívást adott ki, hogy aki teheti, inkább ne üljön gépkocsiba.


Alsó-Ausztriában, Neunkirchen mellett egy 19 éves fiatal szörnyethalt, mert autója megcsúszott egy jobb kanyarban, majd az út menti fának csapódott. Az oldalára fordult járművet egy arra haladó kisteherautó vezetője fedezte fel. A személyautó olyan súlyosan megrongálódott, hogy a vezető melletti utast – a sofőr 18 éves öccsét – a tűzoltóknak fémvágóval kellett kiszabadítaniuk. Ő súlyos sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik