Nagyvilág

Brutális alvilági leszámolás Galántánál

Ismeretlen tettesek szabályosan kivégeztek egy vállalkozót hétfőn este a szlovákiai Galántával szomszédos Taksony közelében.

A nagyszombati (Trnava) kerületi rendőr-főkapitányság szóvivőjének keddi közlése szerint a gépkocsijával utazó 55 éves férfit egy másik gépkocsiból leadott sorozattal ölték meg. Helyi értesülés szerint nagy valószínűséggel alvilági leszámolásról lehet szó.

A támadók egy korábban Pöstyénben (Piestany) ellopott Skoda Octavia személygépkocsiból lőtték szitává az áldozatukat, majd mintegy húsz kilométerrel távolabb, Vásárút közelében a lopott gépkocsit felgyújtották.

A szóvivő, Martina Credatusová közlése szerint a rendőrség több szálon, intenzíven nyomoz. Ha a tettesek rendőrkézre kerülnek, a bíróság 15-20 év börtönbüntetést szabhat ki rájuk.

A térségben, döntően a galántaival szomszédos dunaszerdahelyi járásban, a kilencvenes években rendkívül sok ember esett alvilági leszámolás áldozatául. Hasonló, gépkocsiból gépkocsira leadott golyósorozat annak idején több is volt a Csallóköz és a Mátyusföld határát alkotó Kis-Duna menti településeken.

Ezek közül a legemlékezetesebb a dunaszerdahelyi mészárlás néven elhíresült eset, amikor is máig ismeretlen elkövetők egy szórakozóhelyen száznál több lövéssel fél perc alatt öltek meg tíz alvilági személyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik