Nagyvilág

Bin Laden Pakisztánban bujkal?

Nem több feltételezésnél, hogy Pakisztán nyugati határvidékén rejtőzködik Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorista szervezet vezetője - nyilatkozta vasárnap a CNN amerikai tévécsatornának Pakisztán egyesült államokbeli nagykövete.

Mahmúd Ali Duráni egy interjúval kapcsolatban nyilatkozott, amelyet Pervez Musarraf pakisztáni elnök adott egy másik amerikai hírtelevíziónak, CBS-nek.


Az elnök úgy fogalmazott a helyi idő szerint vasárnap adásba kerülő interjúban: “Nincs rá bizonyíték, hogy itt van (Pakisztánban). Nem kutatunk utána kifejezetten, de ellene, az al-Kaida és a tálibok ellen munkálkodunk és ebben az értelemszerűen összetett folyamatban talán őt is keressük”.


“Véleményem szerint az elnök arra utalt, hogy sem nekünk, sem az Egyesült Államoknak nincs semmilyen hírszerzési értesülése (bin Laden) pontos hollétével kapcsolatban. Lehet, hogy Afganisztánban, lehet, hogy a határvidéken” – mondta a nagykövet.


A hírszerző szervek többsége azt sugallja, hogy valahol a Pakisztán és Afganisztán határán húzódó törzsi területeken rejtőzik bin Laden, de “ez nem több, mint spekuláció” – mondta a diplomata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik