Nagyvilág

Bhutto választási csalás leleplezésére készült

Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető állítólag arra készült a meggyilkolása előtt, hogy bizonyítékokat mutasson be egy összeesküvésről, amellyel a rendszer el akarta csalni a választásokat.

A Pakisztáni Néppárt egyik képviselője, Latif Khosza keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: Bhutto dokumentumokat akart nyilvánosságra hozni csütörtök este arról, hogy az országos választási bizottság és a titkosszolgálatok tervet készítettek a küszöbön álló választások eredményeinek meghamisítására.

Bhutto múlt csütörtökön, esti sajtótájékoztatóján ismertetett volna erről egy 160 oldalas jelentést, majd találkozóra készült a Pakisztánba látogató Arlen Specter pennsylvaniai szenátorral és Patrick Kennedy képviselővel, akiknek szintén átadott volna egy példányt, de pár órával korábban merényletet követtek el ellene. Khosza nem állította ugyanakkor, hogy az ellenzéki politikus meggyilkolása a jelentés miatt történt.

A választásokat kíméletlenül meghamisították volna, és ebből a “király pártja” húzott volna hasznot – mondta a képviselő Pervez Musarraf elnök pártjára utalva. A kormány részéről egyelőre nem nyilatkozott senki Khosza állításáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik