Nagyvilág

Putyin az év embere

Az oroszok túlnyomó többsége egyetért az amerikai Time magazin értékelésével, mely szerint Vlagyimir Putyin orosz államfő „az év embere” - közölte egy moszkvai közvélemény-kutató intézet.

A megkérdezettek 87 százaléka szerint a 2007-es esztendő embere Vlagyimir Putyin államfő. A Time szerint Putyin azzal érdemelte ki ezt az elismerést, hogy biztosította országa stabilitását, és helyreállította Oroszország nemzetközi státusát.

Míg azonban Putyin értékelése hazájában az elmúlt 5 évben folyamatosan magas volt, a felmérés újdonságot is hozott: a megkérdezettek 19 százaléka szerint az „év politikusa” Dmitrij Medvegyev első miniszterelnök-helyettes, a jövő évi elnökválasztás hivatalos jelöltje volt. A harmadik helyen Vlagyimir Zsirinovszkij, az Oroszországi Liberális Demokrata Párt (LDPR) vezetője (12 százalék) található.

Az első tíz legnépszerűbb orosz politikus közé bekerült még Szergej Ivanov miniszterelnök-helyettes, volt védelmi miniszter (6 százalék), Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője és Gennagyij Zjuganov, a kommunista párt főtitkára (4-4 százalék), továbbá Mihail Fradkov volt kormányfő, Szergej Mironov felsőházi, illetve Borisz Grizlov alsóházi elnök és Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester (3-3 százalék).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik