Külföld

Újabb adatvesztési botrány Nagy-Britanniában

admin
admin

2007. 12. 23. 16:05

Újabb adatvesztési botrány borzolja a kedélyeket Nagy-Britanniában. Az egészségügyi minisztérium közlése a közegészségügyi szolgálat (NHS) kilenc szövetkezete ismerte be, hogy elvesztek pácienseik személyi adatai.

Az idén ez már harmadik ilyen adatvesztési ügy a szigetországban valamelyik kormányhivatalnál. A mostani ügy több százezer felnőttet és gyermeket érinthet. A tárca ugyanakkor igyekezett megnyugtatni a pácienseket: nincsen bizonyíték arra, hogy adataik “rossz kezekbe kerültek volna.”

A Sunday Mirror című londoni lap úgy tudja, hogy az egyik NHS-szövetkezet, a City and Hackney Primary Trust 160 ezer gyermek adatait vesztette el: az adatokat tartalmazó számítógépes lemez nem érkezett meg rendeltetési helyére, a kelet-londoni St. Leonard kórházba. A dél-angliai Gloucester Partnership Foundation Trust-nél a 40 évvel ezelőtt kezelt betegek adatainak veszett nyoma, bár közülük ma már senki sem él.

December elején a brit kormány arról számolt be, hogy három millió, autóvezetési vizsgára jelentkező személy adatait tartalmazó lemez tűnt el az Egyesült Államokban. Ezt követően olyan adatbázist vesztettek el adóügyi illetékesek, amely Nagy-Britannia lakossága közel felének bizalmas, köztük bankszámlákra vonatkozó adatait tartalmazta.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.