Nagyvilág

Ötven házat rombolt le egy robbanás Ausztráliában

Robbanások ráztak meg egy petárdaüzemet Ausztrália keleti részén, és a detonációk mintegy ötven környező épületet döntöttek romba, illetve rongáltak meg - közölték vasárnap helyi illetékesek, akik egyelőre nem tudnak áldozatokról.

A Sydney-től 160 kilométerre északra lévő Wallerawangban legkevesebb tíz házból kiköltöztették a lakókat, mert az ismétlődő robbanások veszélyeztetik a környéket, és tűz is keletkezett a gyárépületben – közölte az Új-Dél-Wales szövetségi állam tűzoltóságának egyik szóvivője. A tűzoltók egy kilométeres biztonsági övezetet vontak a baleset helyszíne köré.

Helyi beszámolók szerint a robbanások döreje 30 kilométerrel távolabb is hallható volt. A robbanás idején munkás nem tartózkodott az üzem területén, de a hatóságokkal egyelőre nem zárják ki annak a lehetőségét, illetéktelen személy bejutott a gyár területére.

A szakemberek megkezdték a romok átvizsgálását, hogy kiderítsék a robbanások okát. A vizsgálat jelenlegi állása szerint az első detonáció egy olyan szállítókonténerben következett be, amelyben tűzijátékokhoz használatos petárdákat tároltak.

A Howard and Sons Fireworks gyár egyébként a múltban több kiemelkedő nemzetközi eseményre, mint például a 2002-es dél-koreai-japán rendezésű labdarúgó-világbajnokságra szállított pirotechnikai eszközöket. Termelésének kiesésével bizonytalanná vált, hogy három ausztráliai szövetségi állam közigazgatási székhelyén megrendezzék a szokásos újévi tűzijátékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik