Nagyvilág

Ámokfutó lövöldözött az USA-ban

Egy ámokfutó vaktában lövöldözni kezdett egy forgalmas bevásárlóközpontban szerdán az Egyesült Államokban, a Nebraska állambeli Omahában. Nyolc embert lelőtt, majd önmagával is végzett.

Omahát egy órával a lövöldözés előtt hagyta el George Bush elnök, aki egy adománygyűjtő rendezvényre utazott aznap Nebraska fővárosába. A lövöldözésben további öt ember megsérült, közülük két személynek az állapota válságos.

A rendőrség nem közölt részleteket arról, ki volt az ámokfutó, és miért rántott fegyvert a vásárló tömegben a város egyik elegáns negyedében található Westroads Mallban.

Ámokfutó lövöldözött az USA-ban 1

Képgaléria: Elfogták Robert A. Hawkins-t


Egy helyi televízióállomás, a KETV értesülése szerint Robert Hawkinsnak hívták a támadót. A 19 éves férfi állítólag hátrahagyott egy búcsúlevelet, amelyben arról írt, hogy szeretett volna híres lenni. Egy ismerőse elmondása szerint Hawkinsnak voltak gondjai az iskolában, a törvénnyel is került már összeütközésbe, és nemrégiben veszítette el állását a gyorsétteremben, ahol addig dolgozott.

Szemtanúk szerint a férfi vagy kéttucatnyi lövést adott le a bevásárlóközpont második emeletén. Beszámolók szerint az áldozatok többségét közvetlen közelről lőtte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik