Nagyvilág

Hazatelepülnének a Romanovok

A Romanov-ház kész Oroszországba települni, amint az orosz állam elismeri történelmi státusát, és semmiféle restitúciót, kártalanítást nem igényel.

“Elegendő az uralkodóház történelmi intézményként való elismerése, anélkül, hogy a köztársasági berendezkedés megváltozna. Elég, ha az állam kialakítja saját viszonyát az uralkodóházhoz, mint a múlthoz való kapcsolatot biztosító struktúrához” – mondta a cári család kancelláriájának vezetője, Alekszandr Zakatov. Megemlítette, hogy számos kelet-európai országba, így Bulgáriába, Romániába és Szerbiába is visszatértek az egykori uralkodó dinasztiák képviselői, akik “részt vesznek a társadalmi életben, saját népük körében élnek, és a történelem őrzői”.


“Nálunk is bekövetkezhet ugyanez” – mondta Zakatov, aki egyben a Madridban élő Marija Vlagyimirovna Romanova nagyhercegnő és fia, Georgij (trónörökös) szóvivője.


Elmondta: a Romanov család nem zárja ki, hogy az utolsó cár és családja rehabilitálása ügyében a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. Mint mondta, előbb végig akarták járni az orosz alkotmány által biztosított összes jogi lehetőséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik