Nagyvilág

Csomagbomba robbant Párizsban

Csomagbomba robbant csütörtökön Párizs egyik központi kerületében.

A robbanás az elegáns nyolcadik kerület egyik sugárútján történt, a Boulevard Malesherbes 52. számú házban, abban az épületben, amelynek első emeletén található Nicolas Sarkozy francia államfő egykori ügyvédi irodája, valamint a Soa Emlékalapítvány is.

A rendőrség szerint egyelőre semmilyen összefüggés nem állapítható meg a robbantás és a köztársasági elnök személye között.

A France Info hírrádió információi szerint a merénylet egy másik ügyvédi iroda ellen irányult, amely az épület negyedik emeletén működik. Pierre Ponos, az ügyvédi iroda vezetője a rádiónak elmondta: két kollegája nevére érkezett gyanús csomag, s az egyik robbant fel délután fél kettőkor. A merényletben a csomag címzettje súlyosan megsérült, titkárnője életét vesztette. További négy sérültje van a robbantásnak. A másik csomag sorsáról egyelőre nem érkeztek hírek.

A France Info úgy tudja, hogy az iroda egyik munkatársa foglalkozik Yvan Colonna ügyével, akit Claude Erignac egykori korzikai prefektus kilenc évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítanak, és akinek a pere óriási médiavisszhang mellett a napokban folyik a párizsi bíróságon. A hírrádió szerint leginkább “a korzikai szállal” hozható összefüggésbe a merénylet.

Michel Gaudin, Párizs prefektusa a helyszínre sietett. A környéket hermetikusan lezárták, golyóálló mellénnyel ellátott fegyveres rendőrök vették körbe a robbantás helyszínét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik