Nagyvilág

Őrizetben a túszszedő

A rendőrség helyi idő szerint péntek este őrizetbe vette a Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns választási irodájában túszokat ejtő férfit. A férfi elvezetését több televízió, így a CNN is élőben közvetítette.

Egy feltehetőleg labilis idegállapotú, pokolgéppel fenyegetőző férfi több személyt túszul ejtett pénteken az amerikai Rochesterben (New Hampshire szövetségi állam), Clinton demokrata párti politikus egyik kampányirodájában. Clinton asszony az incidens idején nem tartózkodott az irodában.

A férfi helyi idő szerint kora délután hatolt be az irodába, ráparancsolt az ott lévőkre, hogy feküdjenek le a padlóra, majd egy nőt kisbabájával elengedett – közölte Michael Hambrook rendőr őrnagy. A férfi szemtanúk szerint azt mondta, hogy a testére robbanóanyag van erősítve. A rendőrség körülvette az épületet, tűzszerészeket irányítottak a helyszínre és a kiürítették a környéket.



Őrizetben a túszszedő 1

A túszejtõ végül megadta magát (fotó: MTI/EPA)


Hírügynökségi értesülés szerint a túszejtő egy idős férfi állítólag az elnökjelölt-aspiránssal akar beszélni. A városban kiürítették Barack Obama szenátor és John Edwards demokrata párti elnökjelöltek irodáit is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik