Nagyvilág

Orbán: a demokrácia győzött Erdélyben

A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a romániai EP-választásokon frissen mandátumot szerzett Tőkés Lászlóval közös sajtótájékoztatóján.

Az európai parlamenti választásokon kiderült, hogy Erdélyben is demokratikus érzelmű magyarok élnek, akik szeretik, ha van miből választaniuk, ha van értelme elmondaniuk véleményüket. Kiderült, hogy nem lehet a megosztás vádjával diszkreditálni a vélemények szabad ütköztetését – mondta Orbán Viktor.

Az MTI azon kérdésére, hogy a Fidesz támogatta-e anyagilag Tőkés László kampányát, a pártelnök elmondta: a törvények értelmében a magyar pártok nem támogathatnak pénzügyileg külföldi kampányokat. A Fidesz a törvények betartását tartja a legfontosabbnak, de a választások lezárta után szívesen támogatják Tőkés Lászlót – tette hozzá.



Orbán: a demokrácia győzött Erdélyben 1

Pénzügyi támogatásról nem volt szó – hansúlyozták (fotó: MTI)


Tőkés László elmondta: betartották a román törvényeket, nem kaptak magyar önkormányzatoktól sem támogatást. Az egyház-támogatási pénzeknek nincs semmi közük a kampányhoz – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik