Nagyvilág

A You Tube-on csaptak össze a republikánus elnökjelöltek

Nyolc republikánus elnökjelölt az emigrációról, a vallásról és az iraki háborúról vitáztak a választók által a You Tube videomegosztó oldalra küldött kérdésekre válaszolva.

Az elnökjelöltek 35 nappal az első iowai előválasztás előtt vitáztak a CNN hírtelevízió által is közvetített adásban, ahol a választók által a You Tube-ra feltöltött kérdések kapcsán fejtették ki véleményüket a jelöltek.

Az éllovas Rudy Giuliani és Mitt Romney között parázs vita alakult ki az emigrációval kapcsolatban – írja a BBC. Ön a saját massachusettsi hivatalában alkalmazott illegális bevándorlókat – vetette vitapartnere szemére Giuliani, miután Romney korábban azzal vádolta őt, hogy gyenge kezűen bánik az illegális bevándorlókkal, és polgármestersége alatt az emigránsok menedékhelyévé tette New Yorkot.

A vitán az iraki háborút sem hagyták szó nélkül. McCain szenátor, az iraki csapatbővítés egyik legnagyobb támogatója, Ron Paullal, a republikánusok közül az egyetlen háborúellenes polikusssal keveredett szóváltásba.

Az elszigeteltség politikája volt az, ami végül kirobbantotta a második világháborút – érvelt McCain a közel-keleti beavatkozást ellenző Ron Paullal szemben.

Azt a kérdést kellene inkább feltennie, hogy mi lehet az oka annak, hogy én kaptam a legtöbb kampánypénzt az aktív adózók és a katonák körében – vágott vissza Ron Paul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik