Nagyvilág

Napi dinnye: az eBay-en adtak el egy várost

Egy elhagyott texasi kisváros az interneten keresztül lelt új gazdára. Az eBay aukciós portálon elkelt városkáért 1,45 millió fontot (520 millió forintot) fizet új tulajdonosa.

Az Albert nevű város, amely 60 mérföldre fekszik San Antoniótól iskolával, közösségi házzal és bárocskával is rendelkezik – írja a BBC.

A város mostani tulaja, bizonyos Bobby Cave, mint mondta, leellenőrizte ajánlattevője személyiségét is, aki egy itáliai befektető, és már van múltja hasonló súlyú ajánlatokban.

Mr. Cave maga is az ingatlanbizniszben dolgozik, három és fél év után ad túl a területen, hogy máshova csoportosítsa át a befektetéseit. Mint mondta, alapvetően úgy képzelte, egy kis családias üdülőterületet alakít majd itt ki, ahol az idelátogatók kényelmesen tölthetnek el pár napot. Hozzátette: a falu lakossága jelenleg belőle és egy karbantartóból áll, aki hétvégén segédkezik neki.

A győztes ajánlattevő az új tulajdonához egy hűtőházból átalakított öreg kisboltot, egy 85 éves kis gyülekezőtermet, egy traktorgarázst és egy 3 hálós házat is kapott, a hozzá tartozó barack- és pekándió-ültetvénnyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik