Nagyvilág

Robbanás egy autóbuszban – öt halott

Pokolgép robbant csütörtökön egy távolsági autóbuszon Kabard és Balkárföld valamint Észak-Oszétia határán: a detonációban öt ember - köztük egy gyerek életét vesztette -, 13-an megsebesültek.

A korábbi híradások négy halottról szóltak, de időközben egy 24 éves fiatalember kórházban belehalt sérüléseibe. A sebesültek jobbára égési sérüléseket szenvedtek.

Szoszlan Szikojev észak-oszétiai belügyminiszter-helyettes közlése szerint a busz Pjatyigorszkból Vlagyikavkazba tartott, s a busz vezetője elmondta: Malka településen beszállt hat férfi, de még a határ előtt leszálltak a buszról. A robbanás akkor következett be – valószínűleg a busz hátsó részében -, amikor a jármű a határra érve észak-oszét területen félreállt, hogy megvizsgálják az utasok iratait – írta Horváth Júlia, az MTI moszkvai tudósítója.

A hatóságok megerősítették, hogy pokolgép okozta a detonációt. Robbanóereje szakértők szerint 500 gramm trotillal volt egyenértékű. A hatóságok terrorcselekményre gyanakszanak, nem zárják ki, hogy az említett hat férfi volt az elkövető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik