Nagyvilág

Napi dinnye: világsiker a spanyol király trágár beszólása

János Károly hangja mostanában világszerte mintegy félmillió telefonon csendül fel, de szó sincs arról, hogy a spanyol király felcsapott volna telemarketingesnek.

„Miért nem kussolsz már?” – hinnénk vagy sem, manapság ez az egyik legdivatosabb csengőhang.

Az egyébként igencsak durva mondat sikerének titka, hogy az „előadó” nem más, mint János Károly spanyol király. Az ominózus kérdés eredetije pedig a latin-amerikai országok, valamint Spanyolország és Portugália múlt heti chilei csúcstalálkozóján hangzott el, amikor is őexcellenciájának elfogyott a türelme Chavez venezuelai elnök folyamatos provokációja hallatán.





A kiszólás azóta elindult világhódító útjára, miután telefonra feltölthető rövid „melódiaként” bocsátották áruba vállalkozó kedvűek, akiknek ez a húzása máris 2 millió dollárt (350 millió forintot) hozott a konyhára.

Az egyik legnagyobb „felvevő piacnak” eddig éppen Venezuela bizonyul, ahol sok fiatal értelmiségi ezt is a fennálló Chavez-rendszer elleni tiltakozás egyik kifejezési formájának tekinti. A sikeren felbuzdulva természetesen napirenden van a választék bővítése, már készülnek a „Miért nem kussolsz?” feliratú bögrék és pólók is – írja a BBC online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik