Nagyvilág

Több mint 240-en meghaltak a bangladesi trópusi viharban

Legalább 242 halottja van a trópusi viharnak Banglades déli partvidékén – derült ki pénteken egy hivatalos forrásból származó összesítésből.

Emduli Iszlam őrnagy, a hadsereg válságtörzsének tagja elmondta, hogy a rendőrség több mint 150 halálos áldozatról számolt be a Szidr ciklon nyomán, amely csütörtökön sújtott le a dél-ázsiai országra 240 km/óra sebességgel száguldó szelekkel. A legsúlyosabb a helyzet a fővárostól, Dakkától 120 kilométerre délre fekvő Bariszal tartományban, ahonnan már 700 ezer embert kellett evakuálni.

A tengerparton fekvő Patuakhali, Barguna és Dszalakhati városokat 5 méter magas víz öntötte el, e településekkel megszakadt a telefonos összeköttetés, és nincsen áramszolgáltatás sem. Az emberek többsége azért halt meg, mert a szélvihar miatt kidőlt fák rázuhantak a vályogból és bambuszból épült viskókra.

Az ATN Bangla tévéállomás már akkor száz halálos áldozatról számolt be, amikor a rendőrség még csak huszonöt személy haláláról tudott. A ciklon, immár gyengülő erővel, 60 km/órás sebességgel péntek reggelre elérte Dakkát, és várhatóan szombaton söpör végig az indiai Asszám államon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik