Nagyvilág

Meghalt a finn iskolai ámokfutást elkövető diák

Meghalt a kórházban az a 18 éves végzős diák, aki fegyveres ámokfutást követett el szerdán egy finnországi gimnáziumban - közölte egy kórházi illetékes.

Miután nyolc embert megölt – köztük középiskola igazgatónőjét, két lányt és öt fiút – további tizenkettőt pedig megsebesített, a támadó főbe lőtte magát és válságos állapotban szállították kórházba. “Megerősíthetem, hogy belehalt az elszenvedett agyi sérülésekbe. A halálos áldozatok száma ezzel kilencre emelkedett” – közölte Eero Hirvensalo az ámokfutó megmentésén dolgozó orvoscsapat vezetője. Hozzátette ugyanakkor, hogy a többi kórházba vitt diák csak könnyebben sebesült meg, életük nincs veszélyben.

A lövöldözés előtt a 18 éves végzős diák a Youtube videomegosztó portálra feltöltötte a mészárlást előrejelző üzenetet. A lövöldözés dél körül kezdődött, a fiú osztályteremről osztályteremre járt.

Finn iskolában még nem volt lövöldözés és általában ritka az erőszak az oktatási intézményekben, bár késelések már előfordultak. A templomokban ma este országszerte megemlékeznek az áldozatokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik