Nagyvilág

Buszrobbanás Oroszországban

Nyolcra emelkedett az oroszországi Togliattiban egy autóbuszban történt robbanás áldozatainak száma. A hatóságok terrorcselekményt sejtenek a buszrobbanás mögött. A buszvezető eltűnt a helyszínről.

Összesen 56 embert szállítottak kórházba, közülük négyet súlyos állapotban az oroszországi Togliattiban egy autóbuszon történt robbanás nyomán – közölte a helyi mentőszolgálat. A súlyos állapotban lévő sérültek azonnal a műtőkbe kerültek. A többieket vágott sebekkel, zúzódásokkal, dobhártya-szakadással ápolják. A sérültek között három gyerek van.


A szakértők szerint a robbanást az autóbusz aljához rögzített, vagy az utastér padlóján elhelyezett robbanóanyag okozta, amelynek hatóereje egy kilogramm trotilnál csekélyebb volt. Az Interfax hírügynökség értesülése szerint hamarosan olyan moszkvai szakértők egy csoportja indul a helyszínre, akik a fővárosban a közlekedési eszközökön elkövetett terrorista cselekmények nyomozásával foglalkoznak.


Buszrobbanás Oroszországban 1

Rendőrök őrzik a felrobbantott buszt (fotó: mti/AP)


Mindazonáltal egyelőre több irányban folyik a nyomozás: az egyik lehetőség, hogy terrorcselekmény történt, a másik feltételezés szerint véletlenül robbant fel egy pokolgép, amely az egyik utasnál volt. Ez utóbbi lehetőség kapcsán a szakértők jelenleg az áldozatok személyiségét, környezetét tanulmányozzák. Nem erősítették meg a helyi hatóságok az Interfaxnak azt a kezdeti feltételezését, hogy gázrobbanás történt. Az autóbusz ugyanis nem gázt használt üzemanyagként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik