Nagyvilág

Napi dinnye: meleg honlapon toborzott az amerikai hadsereg

"Sam bácsinak szüksége van rátok!" - ezzel a felhívással toborzott katonákat a Pentagon egy homoszexuálisok számára üzemeltetett honlapon - mint kiderült, véletlenül.

A furcsaságra az USA Today hívta fel az illetékesek figyelmét. A hadsereg egyik alaposan meglepődött hirdetési főnöke nyomban kijelentette, hogy akaratlanul landolt a betöltésre váró több mint nyolcezer állás listája a Glee website-on. Már csak azért sem hirdetnének ott, mert az “nem felel meg a hadsereg támasztotta morális elvárásoknak” – nyilatkozta a tiszt. Az amerikai védelmi miniszter is megerősítette, hogy véletlen hibáról van szó.

Az azóta eltávolított álláshirdetések a Glee anyacégén keresztül jutottak a honlapra. A New York-i székhelyű Community Connect vállalat ugyanis szerződésben áll a Monster.com álláskereső óriáscéggel, amelynek közleménye szerint nem volt róla tudomása, hogy szolgáltatása a szóban forgó honlapra is eljutott. Az amerikai hadseregben nem szolgálhatnak másságukat nyíltan vállaló katonák és alkalmazottak.

Mióta a hadsereg 1993-ban bevezette a “don’t ask, don’t tell” (“én nem kérdezem, te nem mondod”) politikáját a saját nemükhöz vonzódókkal kapcsolatban, már több mint 11 ezer katona szerelt le, ami a becslések szerint 363 millió dollárjába került az adófizetőknek – írta a The Advocate című folyóirat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik