Nagyvilág

Megtámadták Malina Hedvig tanúját

Támadás érte azt a nyitrai férfit, aki nyáron egy szlovák televíziónak azt nyilatkozta, hogy ismeri Malina Hedvig magyar egyetemista támadóit.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor, hol, és kik voltak a támadók, ahogy azt sem, milyen sérülést szenvedett az illető, ugyanis a tényt feltáró – Malina Hedviget képviselő – ügyvéd egyelőre nem bocsátkozott további részletekbe.


Még mindig Hedvig ellen nyomoznak

Malina Hedviget, a Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemistát saját vallomása szerint tavaly augusztusban két ismeretlen bőrfejű megverte, mert magyarul beszélt. A panasza alapján indított nyomozást a nyitrai rendőrség két hét múltán azzal zárta le, hogy a lányt senki sem támadta meg, a történetet maga találta ki, s ezzel félrevezette a hatóságot, amiért most ellene folyik vizsgálat. Ha ezt rábizonyítják, öt év szabadságvesztésre ítélhetik.


A Hedvig elleni nyomozás két lakossági feljelentés alapján kezdődött. A panaszosok azt sérelmezték, hogy Malina Hedvig hamis vallomással bemocskolta hazája jó hírét. Az egyik feljelentő időközben öngyilkos lett, a másikról kiderült, hogy a titkosszolgálat tisztje volt. Az ügyvéd, Roman Kvasnica a nyitrai tanú négy órán át tartó kihallgatása után elmondta: az immár a legfőbb ügyészség felügyelete alatt folyó nyomozás még mindig nem Hedvig támadóinak kiderítését célozza, hanem Hedvig ellen zajlik.


Új eljárás kezdődhet


A Hedvig mellett nyilatkozó nyitrai férfi a nyáron televíziós kamerák előtt mondta el: tudja, kinek a lelkén szárad a lány elleni támadás, s mert közel áll az egyik támadó családjához, afelől sincsenek kételyei, hogy a családnak is tudomása van arról, mit tett a szélsőséges mozgalomhoz tartozó bőrfejű fiuk. A férfi pénteki vallomásában mindezt megerősítette és a kihallgatás jegyzőkönyvébe az is belekerült, hogy az illető bőrfejű azóta hosszú hajat növesztett.


Az ügyvéd a kihallgatás után jelezte: a férfi vallomása „rendkívül érdekes” részleteket tartalmaz, s feltehető, hogy az ügyészség ennek alapján újabb tanúkat fog beidézni. Jana Tökölyová, a legfőbb ügyészség szóvivője a kihallgatás után közölte a médiával: Malina Hedvig ügyében az ügyészség addig nem nyilatkozik, amíg az ügyet le nem zárja.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik