Nagyvilág

Robbanás Pakisztánban: több tucat ember meghalt

Legalább harminc személy életét vesztette és több mint százan megsebesültek Pakisztánban, miután két robbanás történt az önkéntes száműzetésből hazatérő Benazir Bhutto egykori miniszterelnököt éltető több százezres tömegben - közölték rendőrségi forrásból.

Benazir Bhutto ellenzéki politikus asszony nyolcévi önkéntes száműzetés után tért vissza Pakisztánba csütörtökön. Az őt ünneplő tömegben két robbanás történt, ami Aftab Ahmed Han Serpao pakisztáni belügyminiszter tájékoztatása szerint terrorista akció volt és Banazir Bhutto egykori miniszterelnök ellen irányult. A tárcavezető szerint a tettesek célja arra irányult, hogy szabotálják a demokratikus folyamatot.

Az amerikai hírügynökség fotóriportere a helyszínen 50-60 halott vagy súlyosan sebesült embert látott a földön heverni. A CNN azonban már közel száz halálos áldozatról számolt be, s a pakisztáni hírforrások is több mint száz halottról beszélnek.

Tévéállomások jelentése szerint Benazir Bhutto sértetlenül szállt le a teherautóról, amely az üdvözlésére egybesereglett tömeg örömére körbevitte a dél-pakisztáni nagyvárosban.

Az al-Kaida terrorhálózathoz köthető szélsőségesek előzőleg Bhutto meggyilkolásával fenyegetőztek, amiért a politikus támogatásáról biztosította az Egyesült Államok által meghirdetett terrorizmus elleni küzdelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik