Nagyvilág

Castro betelefonált

Fidel Castro, betegségéből lábadozó kubai vezető telefonon jelentkezett be Hugo Chávez venezuelai elnöknek a szigetországból élőben sugárzott vasárnapi rádiós és televíziós műsorába.

A kubaiak most először hallhatták az ország irányításától tavaly július végén visszavonult elnöküket élő adásban beszélni.


“Most a bal kezedet látom” – mondta a telefonban Castro, amikor a képernyőn látható venezuelai elnök felemelte a bal kezét, utalva arra, hogy ő maga is élőben követi figyelemmel a műsort.


Chávez “Halló, elnök úr!” című műsorában, néhány perccel a kubai vezető bejelentkezése előtt a nézők egy 17 perces videofelvételt láthattak, amely a két politikus négyórás, szombati találkozóján készült.


A felvételen melegítőfelsőt viselő Castro egy karosszékben ülve méltatja Che Guevarát, Chávez pedig Castro tiszteletére énekel és “minden forradalmárok” atyjának nevezi a kubai vezetőt.


A venezuelai elnök vasárnapi műsorát a Kuba középső részén fekvő, a Che Guevara-mauzóleumnak otthont adó Santa Clarából sugározták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik