Nagyvilág

Magsérült egy magyar katona Afganisztánban

Hámsérüléseket szenvedett egy katona, amikor magyar idő szerint csütörtökön késő délután robbanószerkezet lépett működésbe a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoja mellett Afganisztánban.

A Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs és Toborzó Főosztályának közleménye szerint a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoja mellett feladatvégrehajtás közben robbanószerkezet lépett működésbe. A robbanószerkezetet az út mellett helyezték el, és a konvoj elhaladásakor robbant fel.

A robbanás következtében az egyik katona hámsérülést szenvedett, az élen haladó páncélozott gépjárműben kisebb anyagi kár keletkezett. Mint írták, a katonát a táborba visszaérve az újjáépítési csoport egészségügyi szolgálata ellátta, hozzátartozóit az esetről a Magyar Honvédség tájékoztatta. A katona sérülései lehetővé teszik, hogy külszolgálatát tovább folytassa Afganisztánban – tették hozzá.

A támadást követően a katonák biztosították a helyszínt és az újjáépítési csoport állományából kijelölt bizottság az afgán rendőrséggel és a helyi szervekkel együttműködésben megkezdte az eset kivizsgálását.

A minisztériumi közlés szerint a vizsgálat jelenleg is tart, az eddigi információk alapján nem állapítható meg, hogy a támadás célzottan a magyar konvoj ellen irányult volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik