Nagyvilág

Megsebesült a bagdadi lengyel nagykövet

A varsói külügyi szóvivő közlése szerint feltehetően akna robbant fel a nagykövet mellett.

Megsebesült Lengyelország bagdadi nagykövete szerdán, amikor pokolgép robbant az őt szállító gépkocsi mellett. “Feltehetően akna robbant fel. A nagykövet megsérült, de saját lábán hagyta el a helyszínt” – mondta Robert Szaniawski, hozzátéve, hogy a lengyel konvoj három gépkocsija megrongálódott.


A lengyel külügyminisztérium honlapján található tájékoztatás szerint súlyos, a szintén a külügyi szóvivőt idéző amerikai hírügynökség szerint könnyebb sérülést szenvedett a diplomata. Iraki rendőrségi forrás szerint egy járókelő meghalt és öten megsebesültek a merényletben. A forrás nem tudott arról, hogy a nagykövet is a sérültek között van, csak annyit, hogy a sérültek közül hárman a követségről valók. A merénylet az iraki főváros egyik belvárosi kerületében történt, összesen három pokolgép robbant fel három autó mellett – mondta.


Lengyelország 2003-ban támogatta az Irak ellen amerikai vezetés alatt indult megszállást, és a többnemzetiségű erők egyik, Badgadtól délre található bázisa lengyel parancsnokság alatt áll. A bázison kilencszáz lengyel katona szolgál, az iraki biztonsági erők kiképzésében vesznek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik