Nagyvilág

Újabb egyetemi lövöldözés az USA-ban

Két diákot lőfegyverrel megsebesített egy ismeretlen helyi idő szerint péntek kora hajnalban az amerikai Delaware-i Állami Egyetemen. A rendőrség lezárta a campust és hajszát indított az elkövető felkutatására.

A keleti parti szövetségi állam fővárosában, Doverben levő egyetemen az összes órát lemondták aznapra, a diákokat arra kérték, maradjanak a kollégiumi épületekben. A támadó egy diákot és egy diáklányt sebesített meg, utóbbi súlyos, életveszélyes állapotban van. A CNN értesülése szerint a fiút egy, a lányt két lövés érte. A rendőrség vizsgálja a biztonsági kamerák által készített felvételeket.


A doveri egyetemnek – ahol hagyományosan többségében fekete diákok tanulnak – mintegy 3600 hallgatója van. Az ismeretlen fegyveres hajnali egy óra előtt néhány perccel sebesítette meg a diákokat a campus Memorial Hall tornacsarnok közelében.


Carlos Holmes egyetemi szóvivő közölte: a diákokat és a tanárokat telefonon értesítették, üzentek az egyetem honlapján, ezenkívül minden lakóépületben a veszélyre figyelmeztető plakátokat függesztettek ki. Mindenkit felszólítottak, hogy ne hagyja el az épületeket. A rendőrség lezárta a campus területét, ahová senkit nem engednek be. Holmes leszögezte: ők tanultak a Virginiai Műszaki Egyetemen történt mészárlásból, gyorsan reagáltak az eset után.


Az Egyesült Államok történetében a legsúlyosabb egyetemi lövöldözés idén áprilisban történt a Virginiai Műszaki Egyetemen, Blacksburgben, egy ámokfutó diák 32 embert lelőtt, majd önmagával is végzett. Az egyetem vezetését éles bírálatok érték a lassú reagálás miatt, azért, mert nem figyelmeztették kellő időben a diákokat a potenciális veszélyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik