Nagyvilág

Rengett a föld Kolumbiában és Jáva szigetén

Nagy erejű, a Richter-skála szerint 6,2-es fokozatú földrengés rázta meg helyi idő szerint vasárnap este Kolumbia csendes-óceáni partvidékét, míg hétfő hajnalban az Indonéziához tartozó Jáva szigetén 4,9-es fokozatú földrengést mértek.

A washingtoni székhelyű amerikai geofizikai intézet (USG) korábban 6,9-es erősségű rengést jelentett. A földrengés epicentruma a Kolumbia nyugati partján fekvő El Charco város mellett volt, Bogotától 380 kilométerrel délnyugatra, közel az ecuadori határhoz, a felszín alatt 32 kilométeres mélységben. A földmozgást Cali és Popayán városok térségében és az ország több nyugati államában lehetett érezni – jelentette az Ingeominas kolumbiai geológiai intézet.


Halálos áldozatokról vagy jelentősebb anyagi kárról nem érkezett jelentés. A rengés epicentruma közelében mintegy 20 lakóház összedőlt vagy víz alá került, és négy ember megsérült. Az Ingeominas egyik munkatársa elmondta, hogy a földrengés hatásait napkelte után tudják majd csak pontosan felmérni, de várhatóan nem keletkezett nagyobb kár. Az ecuadori geofizikai intézet jelentése szerint a rengést több ecuadori városban, köztük a fővárosban, Quitóban is érezték. Áldozatokról, károkról Ecuadorban nem tettek bejelentést.


Közepes erejű, a Richter-skálán mérve 4,9-es fokozatú földrengés rázta meg helyi idő szerint hétfőn hajnalban az Indonéziához tartozó Jáva szigetét – jelentette a helyi meteorológiai szolgálat. A földmozgást több utórengés követte. Sokan pánikba estek, és kirohantak az épületekből. A rendőrség kisebb anyagi károkról tud, esetleges emberi áldozatokról azonban egyelőre nem értesült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik