Nagyvilág

Merényletkísérlet a spanyol védelmi miniszter ellen

Gépkocsiba rejtett pokolgéppel merényletet kísérelt meg vasárnap éjjel az ETA baszk szakadár terrorszervezet a spanyol védelmi miniszter ellen, de a kis erejű robbanás sem emberéletben, sem anyagiakban nem okozott kárt – jelentette hétfőn a spanyol média.

A pokolgép a José Antonio Alonso Suárez miniszter vezette küldöttség közelében robbant fel az északkelet-spanyolországi Logrono városában éjfél előtt fél órával. Előtte egy névtelen telefonáló a Baszk Haza és Szabadság (ETA) nevében telefonon jelentkezett a Gara című baszk napilapnál, amelyen keresztül a szervezet rendszeresen figyelmeztet tervezett merényleteire – közölte az RNE közszolgálati rádió.


A kis robbanás után a helyszínre érkező biztonsági erők felfedezték, hogy a szóban forgó autóban nagyobb tömegű robbanószer van, amely a gyújtószerkezet hibája miatt nem robbant fel.


Az ETA vasárnap egy közleményében megfenyegette a spanyol államot azzal, hogy „minden lehetséges fronton odacsap”. Az utóbbi időben a spanyol és a francia hatóságok a szervezet számos tagját elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik