Nagyvilág

Robbantásos merénylet Algériában

Gépkocsiban elhelyezett pokolgép 28 embert ölt meg és legalább hatvanat megsebesített szombaton Algériában, Dellys kikötővárosban kórházi források legújabb közlése szerint.

Az APS hivatalos algériai hírügynökség, ugyancsak kórházi forrásokra hivatkozva korábban csak 17 halottról – 16 haditengerészről és egy polgári személyről – és 30 sebesültről tett említést.

A terrorcselekmény az ország keleti részén, a fővárostól, Algírtól mintegy száz kilométerre fekvő Dellysben történt szombaton. A helyi lakosok hatalmas robbanást halottak helyi idő szerint reggel nyolc órakor a kikötő irányából. Egyes források szerint a parti őrség egyik laktanyájának vezette robbanóanyaggal megrakott autóját egy öngyilkos merénylő.

Három nap leforgása alatt ez már a második súlyos terrorcselekmény Algériában: csütörtökön 22 embert ölt meg egy öngyilkos merénylő Batna városában, nem sokkal Abdelazíz Buteflika elnök aznapra kitűzött látogatása előtt. Az államfő akkor a nemzeti megbékélés politikáját elutasító iszlamista lázadókat vádolt meg a terrorcselekmény elkövetésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik