Nagyvilág

Újra aktív a Ku Klux Klan

A fehér faj felsőbbségét hirdető Ku Klux Klan idegengyűlölő szervezet ismét hallatott magáról az Egyesült Államokban: Virginia államban szórólapokon figyelmeztette a lakosságot a bevándorlás "veszélyeire".

A Ku Klux Klan nevét használó Arkansas-i Compton csoport az észak-virginiai Manassas település házainak küszöbénél hagyta csomagjait, szórólapokat és régebbi Klan-újságokat – számolt be csütörtökön a WTOP washingtoni hírrádió.

A fajgyűlölő szervezet szerint Amerikára a bűnbandák, továbbá a kábítószer és pornográfia megjelenése vár, mindezt a bevándorlók szabadítják rá az országra. Az Egyesült Államokban kiélezett vita folyik a bevándorlás ügyében, egyebek mellett arról, hogyan lehetne legalizálni a már az országban élő több millió papírok nélküli bevándorlót, és milyen szabályozással lehetne a jövőbeni áradatot valamiféle törvényes mederbe terelni.

A Ku Klux Klan figyelmeztetett: az Egyesült Államokat éppen megszállja Mexikó, amely hamarosan a déli államok átengedését fogja követelni. A manassasi rendőrség közölte: bár egy panasz érkezett hozzájuk a szórólapok miatt, semmilyen intézkedést nem foganatosítottak, mert nem történt törvénysértés.

A Ku Klux Klan azt kérte az emberektől, küldjenek 10 dollárt a szervezetnek, hogy az máshová is eljuttathassa üzenetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik