Nagyvilág

Továbbra sem találják az amerikai milliárdost

Három amerikai állam mentői is hiába keresik egyelőre Steve Fossett, a kalandvágyó amerikai üzletember nyomait egy mintegy tízezer négyzetkilométeres, hegyektől szabdalt területen, amelyre a hirtelen változó, erős szelek jellemzőek.

Szerda éjjel a nevadai nemzeti gárda hőérzékelőkkel és infravörös távcsövekkel felszerelt helikopterekkel kutatott, hajnaltól pedig civil égi járőrök és hozzájuk csatlakozó más pilóták végzik a feladatot. Fossett hétfőn eltűnt gépe fel van szerelve olyan lokátorral, amely jeleket küld a műholdakra balesetkor, de eddig nem fogtak ilyen jelet. Az utazó mindig Breitling Emergency karórát hord, amely egy gomb elforgatása után azonnal jelzi a helyzetét, de ezt sem hozták működésbe –mondta egy ismerős pilóta.



Továbbra sem találják az amerikai milliárdost 1

Eredménytelenül kutatnak Steve Fossett után (fotó: MTI/EPA)


A baleset feltételezett helyszínén 1999-ben már két kisgép is lezuhant, noha tapasztalt vezetői voltak. Ugyanarról a repülőtérről szálltak fel, mint Fossett. A kutatás során egyszer már felcsillant a remény, mert észrevettek egy roncsot, de a kiküldött helikopter csak egy korábbi baleset nyilván nem tartott maradványaira bukkant. Ilyen roncsból több tucat van a környéken. A hatóságok szerint a gépen egy hétre elegendő víz és élelem, valamint más életmentő felszerelés volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik