Nagyvilág

Castro: szükség lenne nagyvállalatokra

„A szuper-forradalmárok” címmel újabb cikkel jelentkezett szerdán Fidel Castro a Granma című állami lapban. A kubai vezető a fogyasztói társadalom buktatóiról és a baloldali „forradalmárok” vívmányairól értekezik írásában.

Embertelen és pusztító a fogyasztás és a beruházások folyamatos növelésének az az elmélete, melyet a világ legfejlettebb országaitól kezdve a legszegényebb államokig alkalmaznak, és amely egy szűk körű gazdag elit haszontalan luxushajhászásában merül ki – írja a Granma című lapban Fidel Castro.

Eközben a szélsőbaloldalnak nevezett forradalmárok egy része vagy elvesztette realitásérzékét, mások számára egyszerűbb ábrándokat kergetni. Vannak azonban, akik nem álmodoznak, hanem nagyon is tudják, hogy miről beszélnek és szándékosan aláássák a kubai forradalom legfontosabb vívmányát, mely az oktatás területén ment végbe az állampolgárok tehetségének kibontakoztatása érdekében.

Szükségünk lenne néhány nagyvállalatra, mivel ezek igen fontos piacok felett gyakorolnak ellenőrzést, de sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy a szuverenitás feladása nélkül nem árasztható el az ország pénzzel –állapítja meg Castro.


A kubai elnök utoljára tavaly július 26-án jelent meg a nyilvánosság előtt, első műtétje előtt egy nappal. Lábadozásának kezdete óta csak álló- vagy mozgóképek (hat videó) jelentek meg róla, a tényleges hatalmat pedig öccse, Raúl gyakorolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik