Nagyvilág

Beköszöntött a tél Ausztriában

Tirol, Salzburg és Karintia tartományokban helyenként 30 centiméteres friss hó hullott a hegyekben szerdára virradóan.

Karintiában főleg a Tauern hegyvonulat környékét érintette az égi áldás. A heves széllökések következtében – itt-ott egyméteres – hótorlaszok is kialakultak. A természeti akadályok miatt lezárták a Grossglockner csúcshoz vezető magaslati utat. Mölltalban ezer méterre süllyedt a hóhatár. Salzburgban és Tirolban hasonló a helyzet. A hegyi utakon kötelezővé tették a hólánc használatát, és több hágót lezártak az átfúvások miatt. Erre a sorsra jutott az olasz–osztrák határt átszelő timmelsjochi alpesi út is.


A stájerországi hegyekben ugyancsak havazott, Murau és Liezen körzetekben a hóréteg vastagsága eléri a 20 centimétert. Fehér takaró borítja Mariazell vidékét is, ahol XVI. Benedek pápa néhány nap múlva zarándokutat készül tenni. A legnyugatibb tartományban, Vorarlbergben, ahová már előző nap „megérkezett a tél”, a hótól csúszós utak jelentik a fő gondot.



Beköszöntött a tél Ausztriában 1

Helyenként 30 centiméteres a hó (forrás: kleinezeitung.at)


A hirtelen lehűléssel járó front a meteorológiai intézet előrejelzése szerint egy-két napon belül megszűnik, és a hét végére várhatóan ismét felmelegszik az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik