Nagyvilág

A brunei szultán a leggazdagabb uralkodó

A világ 15 leggazdagabb uralkodójának többsége valamely közel-keleti országot vezeti, a lichtensteini herceg a legmódosabb európai. Csupán két nő szerepel a Forbes magazin listáján, amelynek első helyén a brunei szultán áll.

A Forbes magazin 15-ös listájának első helyét Hazsi Hasszanal Bolkiah foglalja el, 22 milliárd dolláros vagyonnal. A 61 éves szultánt az Egyesült Arab Emirátusok sejkje, majd Szaud-Arábia királya követi 21, illetve 19 milliárd dollárral.

A dubai és thaiföldi uralkodó után a hatodik helyet szerezte meg a leggazdagabb európai államfő: II. Hans-Adam lichtensteini herceg. Őt a marokkói király, majd egy másik európai, II. Albert monacói herceg követi: 1,2 milliárd dollárt tudhat magáénak.



A brunei szultán a leggazdagabb uralkodó 1

Hazsi Hasszanal Bolkiah, a leggazdagabb uralkodó (Forrás: Forbes.com)



A legfiatalabb dúsgazdag uralkodó, aki – még éppenhogy – bekerült a top 15-be a 39 éves II. Mswati, Szváziföld királya. A legidősebb pedig a bronzérmes, 83 éves szaudi király, Abdullah Bin Abdulaziz.

A listára mindössze két nő került fel: II. Erzsébet angol királynő 600 milliója a 11., Beatrix holland uralkodónő 300 milliója a 14. helyre volt elég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik