Nagyvilág

Pokolgépes merényletek a nepáli fővárosban

Négy pokolgép szinte egyidejű felrobbanásában meghalt legkevesebb egy ember, további 13 pedig megsebesült vasárnap a nepáli fővárosban - közölte a rendőrség. A sebesültek közül négynek az állapota válságos.

A négy pokolgép közül kettőt a hadsereg főhadiszállása közelében robbantottak föl az ismeretlen elkövetők. Az egyik szerkezetet egy autóbuszon rejtették el, és a főhadiszállástól 300 méterre lépett működésbe a járművön, egy másikat ehhez közel, egy út mentén. A brit hírügynökség úgy értesült, hogy ezt a két pokolgépet egy forgalmas bevásárlónegyedben robbantották föl. A másik két detonáció Katmandu egy-egy peremkerületében történt. További részletek egyelőre nem ismertek.


A négyes pokolgépes merénylet az első a fővárosban azóta, hogy a maoista lázadók tavaly béketárgyalásokba bocsátkoztak a kormánnyal, és részt vesznek a belpolitikai folyamatokban. Az ország déli részén azonban közben is voltak etnikai ellentétből fakadó merényletek, amelyeknek az év eleje óta legkevesebb 60 halálos áldozata van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik