Nagyvilág

Milliós vérdíj a görögországi gyújtogatóra

Egymillió euró jutalmat ajánlottak fel Görögországban azoknak, akik információval szolgálnak a gyújtogatókról, az országban immáron 63 halálos áldozata van az erdőtüzeknek.

A görögországi erdőtüzek közepette hétfőn új helyszínen, Athén külvárosában, az Imittósz hegy lábánál csaptak fel a lángok. Péntek óta mintegy tíz embert fogtak el és hét ellen emeltek vádat gyújtogatás gyanújával.


Athén keleti külvárosában, a városközponttól nem egész tíz kilométerre heves szél szítja a tüzet. Gyújtogatás címén június eleje óta a most elfogottakon kívül még 26 személyt helyeztek vád alá, amint azt egy hétfői sajtótájékozatón hivatalos helyen közölték. Konsztantin Karamanlisz kormányfő, a szándékos gyújtogatás feltevéséből kiindulva leszögezte, hogy kormánya minden tőle telhetőt megtesz a bűnösök kézre kerítése és megbüntetése érdekében


A görög közrendészeti minisztérium egy hétfői közleményében tudatta, hogy százezertől egymillió euróig terjedő jutalmat kap a gyújtogatásról tájékoztatást adó, függően attól, hogy az esetnek voltak-e sérültjei és halálos áldozatai, valamint mekkora volt a tűz mértéke.



Milliós vérdíj a görögországi gyújtogatóra 1

Egymillió euró a gyújtogató fejére KÉPGALÉRIA!


Az elmúlt három nap erdőtüzeiben 63 személy vesztette életét, ötszáznál több lakóépület, üzlethelyiség égett le, valamint több tízezer hektárnyi erdő. A görög kormány rendkívüli állapotot hirdetett ki az ország egész területén, miután a tüzek kiterjedtek a Peloponnészosz-félsziget teljes déli részére és más területekre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik