Külföld

Kirúgták egy segélyszervezet vezetőjét Szudánból

admin
admin

2007. 08. 27. 15:19

Paul Barker, a világ egyik legnagyobb segélyszervezete, a Care International szudáni részlegének igazgatója 72 órát kapott a kartúmi kormánytól az ország elhagyására – írja a BBC.

Konkrét okot nem közöltek vele, azon kívül, hogy a döntés a kormány legmagasabb rangú nemzetbiztonsági szervezetében született. Barker szerint a kormánnyal való problémái egy szervezetének Darfúrral kapcsolatos, tavaly októberi belső értékelésének a helyi sajtónak való kiszivárogtatását követően keletkeztek.

A BBC megjegyzi, hogy számos humanitárius szervezet munkatársát kényszerítették az elmúlt hónapokban arra, hogy elhagyja Szudánt. A múlt héten a kanadai nagykövetet és az EU Bizottság megbízottját tiltották ki, igaz, ez utóbbi esetben megengedték neki, hogy kitöltse azt a három hetet, ami mandátumából még hátra van.

Barker elmondása szerint egyes kormánytiszviselők szerint a szóban forgó belső, e-mailes anyag politikai értékeléseket tartalmazott, amelyek összeegyeztethetetlenek egy nem kormányzati szervezet tevékenységével.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.