Nagyvilág

Mégis új pártot alapít Berlusconi

A Szabadság Pártja néven új pártot készül alapítani Silvio Berlusconi olasz ellenzéki vezető, hogy egy tető alá hozza az egész jobbközép tábort - jelentette szerdán a La Repubblica című olasz lap. Berlsuconi napokkal ezelőtt határozottan tagadta a pártalapításról szóló híreket.

Már hivatalosan be is jegyezték az új politikai alakulat nevét és jelképét – írta a lap, hozzátéve, hogy előreláthatólag Michela Brambilla, Berlusconi Hajrá Olaszország pártjának 39 éves politikusnője lesz az új párt vezetője főtitkári rangban.

Megfigyelők szerint az a pártalapítás célja, hogy erősítse a jobbközép szövetség összetartását, és javítsa az újabb kormányra kerülés esélyeit. Az új párt a Valle d’Aosta régió Courmayeur településén tartandó helyhatósági választásokon, novemberben méretheti meg magát először – mondta újságíróknak Berlusconi.

A dúsgazdag üzletember-politikus előzőleg napokon át “merő képzelgésnek” nevezte az új párt alapításáról szóló híreszteléseket. A jobbközép ellenzék vezetője, Berlusconi a Hajrá Olaszországból (Forza Italia), a Nemzeti Szövetségből, az Északi Ligából és néhány más kisebb pártból álló pártszövetség élén áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik