Külföld

Áradások Amerikában, vihar Ausztriában

admin
admin

2007. 08. 20. 16:48

A heves esőzések nyomán keletkezett áradások tizenhárom halottat követeltek a hét végén az Egyesült Államok közép-nyugati térségében. Ausztria számos térségét nagy vihar sújtotta vasárnap este és a hétfőre virradó éjszakán.

A megduzzadt és medrükből kilépő folyók vize több helyen házakat sodort le talapzatukról, utakat mosott el Minnesota, Oklahoma és Texas államokban. A televíziós hírcsatornák drámai képsorokat mutattak az áradások elől menekülő, helikopterek segítségével kimentett emberekről.

Vihar nyomán különösen nagy károk érték Felső-Ausztria több körzetét, ahol sárcsuszamlások számos utat járhatatlanná tettek. Kirchdorf körzetében egy heves jégeső miatt összeomlott egy időre a közlekedés.


Az osztrák autópálya-rendőrség közlése szerint helyenként tíz centiméteres vastagságban borították jégdarabok a pályát. Hóekékkel takarították el a jégtömeget az utakról. Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak is, mert néhány körzetben perceken belül megteltek vízzel a pincék, fák dőltek ki, és torlaszoltak el közutakat a heves zápor nyomán. Csupán Salzburg térségében száz bevetésen voltak.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.