Nagyvilág

Visszahívták a veszélyes Barbie-kat

Több mint 18 millió mágneses terméket hívott vissza önkéntesen a Mattel cég, miután kiderült, hogy a 2007 májusa és júliusa között gyártott szériába a megengedettnél jóval több ólom került, a babákban levő mágnes pedig veszélyes a gyerekekre.

A Barbie babákat gyártó Mattel cég azonnali hatállyal visszahívta a piacról azt a mintegy 18 millió babát, amelyek veszélyesek lehetnek a gyerekekre. Egy bizonyos típusú Barbie-ban ugyanis olyan mágnesek vannak, amelyeket a gyerekek könnyen beszippanthatnak vagy lenyelhetnek, és így gyulladáshoz, elzáródáshoz vezethetnek a beleikben.


A Verdák nevű kisautóból például összesen 436 ezer darabot kellett visszahívni világszerte, mert a színeéshez használt festék a megengedettnél több ólomot tartalmazott. A visszahívás a május 2007-től augusztus 2007-ig gyártott autókat érinti, amelyek alján a “7EA” jelzés látható.


A Mattelhez nem érkeztek vásárlói panaszok, de mivel a gyermekek biztonsága számukra az elsődleges, önkéntesen vetetik le az áruházak polcairól az érintett termékeket.

A termékeket egyébként bármilyen hasonló értékű Mattel termékre becserélhetik a vásárlók, az ország számos pontján. Az üzletek részletes információt kaptak a termékekről és a cég a fogyasztók számára is jól látható tájékoztatást helyez el az üzletekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik